Aşılamadan Kaç Gün Sonra Bebek Rahme Yerleşir?

tup bebek tedavisinde alinan sperm nasil kullanilir
Tüp Bebek Tedavisinde Sperm Nasıl Alınır?
25 Ağustos 2021
miyom ameliyati riskli midir
Miyom Ameliyatında Rahim Alınır Mı?
28 Eylül 2021
Hepsini Göster

Aşılamadan Kaç Gün Sonra Bebek Rahme Yerleşir?

asilamadan sonra bebegin rahme yerlesme suresi

Gebe kalmanın doğal olarak veya tıbbi müdahale sayesinde gerçekleştirilme imkanı vardır. Doğal olarak gebe kalınması için dış bir müdahale gerekemezken, tıbbi olarak gebeliğin sağlanması için aşılama yapılmalıdır.

Aşılama işleminde; babadan alınan üreme hücresinin, gebelik için en hazır halde olan yumurta ile birleştirilmesinin sağlanması ve daha sonra anne rahmine yerleştirilmesi gerekir. Bu operasyondan sonra; aşılama sonrasında bebeğin rahme ne zaman yerleşecek olduğu, ne kadar süreden sonra bebeğin rahme yerleşmediğinin anlaşılabileceği, konuları sorgulanmalıdır.

Aşılamadan Sonra Bebeğin Rahme Kaç Günde Yerleşeceği Nelere Bağlıdır?

Aşılama yapıldıktan sonra, bebeğin anne rahmine hemen yerleşmesi mümkün değildir. Çünkü bazı hususlar vardır ve bebeğin rahme yerleşme süresinin belirlenmesinde baz alınmalıdır.

Bu hususlar:

  • Anneden alınan yumurtanın gebelik için ne kadar hazır olduğu
  • Babadan alınan sperm hücrelerinin ne kadar gebelik için uygun olduğu
  • Anne vücudunun hormon yapısı olarak gebelik için uygun olup olmadığı
  • Aşılama sonucunda hazır hale getirilen yumurtanın rahme asılmasına engel olabilecek bir ilacın kullanılıp kullanılmadığı

Ve buna benzer olan değişkenler, aşılama sonrasında bebeğin rahme yerleşme süresini belirleyecektir.

Aşılamadan Sonra Bebeğin Rahme Yerleşme Süresi Kaç Gündür?

Aşılama tamamlandıktan sonra, bebeğin rahme yerleşme süresinin anlaşılması gerekir. Öncelikle, anneden alınan yumurta hücresi için bir olgunluk durumu söz konusudur. Regl dönemine yaklaşık on gün kala ile iki gün kala arasında bulunan yumurta hücreleri olgun olan, diğer zaman aralıklarında olduğu durumlarda ise henüz hazır olmayan yumurta hücreleri bulunur.

En verimli (olgun) zamanda alınacak olan yumurta hücrelerinden oluşacak bebeğin rahme asılma süresi kısadır. Benzer şekilde, hazır olmamış yumurta hücrelerinin aşılanması sonucunda oluşan bebeğin rahme yerleşme süresi ise daha uzundur. Belirtilenler göz önünde bulundurularaksa, üç gün ile iki hafta içerisinde bebeğin rahme yerleşebileceği görülecektir.

Aşılamadan Kaç Gün Sonra Bebek Rahme Yerleşemez?

Aşılama tamamlandıktan sonra, belirli bir zaman geçtikten sonra artık bebek rahme yerleşemez. Çünkü anne vücudu üzerinde her ay yeni bir yumurta hücresi üretilir. Bu hücrenin tekrarlanması ise, bebeğin rahme yerleşmemiş olmasına bağlıdır.

Doğal olarak, en geç bir ay geçmiş olması durumunda anne adayının regl olması durumunda ve bir kanama yaşanması durumunda bebek rahme tutunmamış olacaktır. Bu süreç için en fazla bir ay gerekirken, en az ise üç gün olarak geçirilmesi gereken bir zaman dilimi söz konusudur.

Aşılamadan Kaç Gün Sonra Bebeğin Rahme Yerleşeceğini Kimler Bilebilir?

Aşılama yapıldıktan sonra bebeğin rahme yerleşecek olduğu süre, aşılamanın tamamlandığı sağlık kuruluşu tarafından bildirilir. Bu işlem için kesin bir rahme yerleşme süresi verilemezken, yüzde doksan oranında doğru zaman dilimi anne ve baba adayına bildirilecektir. Belirtilen zaman aralıklarının dışına çıkılması ve gebeliğin gerçekleşmemiş olması durumunda ise yeniden aşılama yapılmalıdır.